Menu Sluiten

Josephat Torner

Op zondag 10 november j.l. waren Josephat Torner en Makimi ter Beek aanwezig tijdens de kerkdienst. Na de dienst mocht Josephat kort vertellen over hemzelf en over de strijd die hij levert tegen de bekende en onbekende vijanden. Met als basis vergeving, vanuit zijn levende geloof in de Heere Jezus. Een strijd, om de wereld te veranderen voor mensen met albinisme.

Josephat vertelde ons dat Dorothy, een meisje van 7 jaar, in de afgelopen week is overvallen in haar slaap. Zij moet nu verder leven zonder linkerarm. Een enorm trauma, voor haar en haar ouders en 3 jarig zusje.

Josephat heeft later aan ChangYou , ook 7 jaar, gevraagd een brief voor haar te schrijven, dat heeft hij gedaan… Een citaat: ‘De mannen hadden dit nooit mogen doen. Dat is heel erg. Het geeft niets dat je albinisme hebt. Hou vol en vertrouw op Jezus. Ik bid voor jou. Ik hoop dat je een mooi leven krijgt. Dat je ouders veel van je houden. Ook dat je het goed hebt op school. Ik vertrouw op Jezus en ben een blije jongen’. Josephat zal ervoor zorgen dat Dorothy deze brief krijgt. 

Laten we de mensen die lijden onder en strijden tegen deze kwade machten in ons gebed noemen.

Een gedeelte van de opbrengst van de Pinkstermarkt mocht ten goede komen aan het werk van Josephat. Als gemeente mochten wij hiervoor van hem een certificaat van waardering ontvangen. Deze is in dank aangenomen en hieronder afgebeeld.

Voor meer informatie over het werk van Josephat Torner, zie www.jtfe.org.

X