Menu Sluiten

Kerken en orgels – luisterroute

Kerken & Orgels Luisterroute op Goeree-Overflakkee
Zaterdag 27 oktober 2018

De Hervomde Kerken op Goeree-Overflakkee openen de deuren op zaterdag 27 oktober voor het publiek. Er zijn twee bijzondere ‘luisterroutes’ op het eiland uitgezet. Kerkgidsen nemen bezoekers mee door de monumentale kerkgebouwen en vertellen over de historie. De organisten spelen een bijzonder muziekstuk op het orgel, waar ook vaak een mooi verhaal achter schuilt.

Ook kerken en orgels behoren tot het erfgoed van Goeree-Overflakkee. Erfgoed met een verhaal dat gehoord mag worden door iedereen die daarin geïnteresseerd is, vindt initiatiefnemer Bert Tuk uit Ouddorp en pakt dit op vanuit zijn functie om erfgoed onder de aandacht te brengen met het project ‘Musea op de kaart’ wat hij samen met Caroline Melissant trekt. Oktober, de Maand van de Geschiedenis met dit jaar het nationale thema ‘opstand’, is het uitgelezen moment om ook de deuren van de hervormde kerken open te stellen en het erfgoed beleefbaar te maken door te luisteren.

Luister naar de kerkgids over de historie van het kerkgebouw, neem plaats in de kerkbanken en geniet vervolgens een half uur van de klanken uit het orgel bespeeld door de organist. Daarna kan de route met eigen vervoer vervolgd worden naar de volgende kerk waar opnieuw een mooi verhaal en muziekstuk wordt verteld en gespeeld.

Programma
Er zijn speciaal op deze middag twee Kerken & Orgels Luisterroutes samengesteld die met eigen vervoer bezocht kunnen worden.

Kerk & Orgel luisterroute – WEST
Hervormde Kerk (PKN) Ouddorp – 09:00 -09:45
Hervormde Kerk (PKN) Goedereede – 10:00- 10:45
Hervormde kerk (PKN) Dirksland – 11:00- 11:45

Kerk & Orgel luisterroute – OOST
Hervormde Kerk (PKN) Oude Tonge – 13:00-13:45
Hervormde kerk (PKN) Middelharnis – 14:00 -14:45
Hervormde kerk (PKN) Sommelsdijk – 15:00-15:45

X